Kauniit kukat ovat täydellinen lisä kesän kakkuihin ja herkkupöytiin. Ilman myrkkyjä viljeltyinä, osa Suomessa kasvavista kukista on täysin syömäkelpoisia. Kasvattamani kukat ovat luonnonmukaisia kukkia parhaimmillaan. Tutustu alla lueteltuihin kukkiin ja ihastu! Näitä voit käyttää ruoanlaitossa.
Älä käytä koskaan teollisesti viljeltyjä kasveja ruoanlaittoon - ne voivat sisältää torjunta-aineita.
Kukkavalikoima vaihtelee sadon runsauden ja valikoiman mukaan.
Ruiskaunokki on maultaan melko mieto, mutta ulkonäöltään kaunis ja juhlava. Kokeile tätä kukkaa kakkujen ja salaattien koristeluun!
Krassin kukilla on hieman pippurinen maku, ja ne sopivat loistavasti monenlaisiin salaatteihin!
Kehäkukka on kuuluisa lääkinnällisistä eduistaan. Kehäkukan uskotaan kansanperinteen mukaan parantavan haavoja ja muita iho-ongelmia. Sitä ei kuitenkaan suositella raskaina oleville, sillä kehäkukka sisältää paljon estrogeenia.
Maultaan erittäin makea samettikukka on kaunis lisä jälkiruokiin. Tuoksu myös on hyvin makea.
Yrtti-iison kukat ja lehdet maistuvat makeahkolle. Hieman anismaiselle. Kokeile tätä teen maustamiseen!
Laventeli on yleinen liharuokien mauste. Maku on voimakas ja arominen. Vältä laventelia, jos kärsit alhaisesta verenpaineesta, heinänuhasta tai astmasta.
Suloinen puna-apila sopii kakkujen koristeeksi, mutta on myös hyvä lisä teehen! Maku on makeahko ja mieto.
Sarviorvokki on kirpeähkö ja kaunis kasvi salaatteihin.
Maitohorsma
Siankärsämö
Ruusut
Voikukka
Kurkkuyrtti