Syötävät kukat
Puutarhuri Arja Pöysti | Loimaa
Kauniit kukat ovat täydellinen lisä kesän kakkuihin ja herkkupöytiin. Ilman myrkkyjä viljeltyinä, osa Suomessa kasvavista kukista on täysin syömäkelpoisia. Kasvattamani kukat ovat luonnonmukaisia kukkia parhaimmillaan. Tutustu alla lueteltuihin kukkiin ja ihastu! Näitä voit käyttää ruoanlaitossa.
Älä käytä koskaan teollisesti viljeltyjä kasveja ruoanlaittoon - ne voivat sisältää torjunta-aineita.
Kukkavalikoimamme
Kukkavalikoima vaihtelee sadon runsauden ja valikoiman mukaan.
Ruiskaunokki
Ruiskaunokki on maultaan melko mieto, mutta ulkonäöltään kaunis ja juhlava. Kokeile tätä kukkaa kakkujen ja salaattien koristeluun!
Krassit
Krassin kukilla on hieman pippurinen maku, ja ne sopivat loistavasti monenlaisiin salaatteihin!
Kehäkukka
Kehäkukka on kuuluisa lääkinnällisistä eduistaan. Kehäkukan uskotaan kansanperinteen mukaan parantavan haavoja ja muita iho-ongelmia. Sitä ei kuitenkaan suositella raskaina oleville, sillä kehäkukka sisältää paljon estrogeenia.
Kääpiösamettikukka
Maultaan erittäin makea samettikukka on kaunis lisä jälkiruokiin. Tuoksu myös on hyvin makea.
Anisiiso
Yrtti-iison kukat ja lehdet maistuvat makeahkolle. Hieman anismaiselle. Kokeile tätä teen maustamiseen!
Laventeli
Laventeli on yleinen liharuokien mauste. Maku on voimakas ja arominen. Vältä laventelia, jos kärsit alhaisesta verenpaineesta, heinänuhasta tai astmasta.
Puna-apila
Suloinen puna-apila sopii kakkujen koristeeksi, mutta on myös hyvä lisä teehen! Maku on makeahko ja mieto.
Sarviorvokki
Sarviorvokki on kirpeähkö ja kaunis kasvi salaatteihin.
Muita syötäviä kasveja
Maitohorsma
Siankärsämö
Ruusut
Voikukka
Kurkkuyrtti